23 Şubat 2012 Perşembe

çekiliş : kalpli çanta


çoook beğendim ben bu çantayı!

hele uzatma sapının zincirli olması pek bi hoşuma gitti

tam şurada

21 Şubat 2012 Salı

evim için dekorasyon fikirleri

merhabalar blogcanlar,yine uzun bi aradan sonra yeniden sahalardayım:)

en son sefamerveden yaptığım şal alışverişinden bahsetmiştim,ve elime ulaşınca bu konuda yazacağımı.. şallar geleli çoook oldu,ancak ben bu ara "evim"i dekore etmekle(bu konuya azz sonraaa detaylı ve mobilya fotoğraflarıyla yer vereceğimden kısa kesiyorum burada:)) ve ankaradan dönüş hazırlıkları yapmakla meşgul olduğumdan bu konuda post yazamamış idim.merak eden arkadaşlar olmuştu.aldığım şallar bunlar




sağdaki şalın rengi aşağıdaki gibi gri


ancak benim sitede görerek aldığım fotoğraf aşağıdaki

yani sizin de gördüğünüz üzre renkler arasında çok fark var.benim çekimimden de kaynaklanmıyo.şal gerçekten vizondan çok griye benziyo.fotoğraf çekimlerini genelde doğada börtü böcükle yaptıklarından ışık farklı gösteriyo sanırım renkleri.ilk memnuniyetsizliğim bu oldu.

ikincisi de,aslında bu hem iyi hem kötü,ürünleri kampanya süreleri bitmeden kargoya veriyolar.yani benim gibi maymun iştahlıysanız,hemen gaza gelip alıp sonra da siparişinizi iptal etmek isterseniz çoğu zaman çok geç kalmış oluyosunuz.şu gri şal üzerinden tecrübeyle sabit:) ama tabi aldığınız ürüne bir an önce kavuşmak istiyosanız da iyi bişey..

ayrıca sefamerve'yle ilgili son bişey daha,bi siparişimi iptal etmiştim,toka bone vs de eklemek için,iki defa ayrı ayrı kargo parası vermeyeyim diye,ancak bu ayki ekstremde iade gerçekleşmemiş.normalde diğer internet alışverişlerim bi kaç saat içinde iade olup ekstreye yansıyo.. siteye attığım mailde bi sonraki ekstrede görüneceğini söylediler.bu konuda biraz yavaşlar yani..


vee o çok istediğim guess saat vardı yaa,o artık benim:) muhaha:)


yalnız saatim orjinal değildir,ilgilenenlere duyrulur:) kendisini Ala derginin şu aşağıdaki sayısına konu olan Şölen Butik'ten aldım.çelik kasa olduğunu söylediler.

bu da baya uzun ve zorlu bi alışveriş oldu ama yine de iyi niyetlerinden dolayı geçer not aldılar:)



yeni aldığım kitapları da araya sıkıştırmış oldum böylelikle:) japon yapmışa başladım.izmirden gelirken otobüste okudum.bi blogger arkadaş "topluma açık yerlerde okumayın,kendi kendine gülen manyak damgası yiyebilirsiniz" diye yazmıştı,ben de abarttığını düşünmüştüm,burdan kendisinden özür diliyorum:) kendimi çok zor tuttum sesli gülmemek için:) gerçekten çok eğlenceli bi kitap,tavsiye edilir..


vee gelelim asıl meselemize.şimdi sevgili blogcanlar,yaklaşık bi ay sonra yeni bi şehre yerleşiyorum ve ev tutucam inşallah.bu yüzden geçtiğimiz haftasonu bi piyasa araştırması yapayım dedim,ancak satıcının ve annemin gazıyla kendimi bir oturma grubu,bir yemek odası takımı ve bir de yatak odası takımı almış olarak buldum:) ancak fikrinizi almak istediğim bi konu var.
ben her zaman beyaz,vizon,sütlü kahve tonlarında bi oturma odası düşünmüştüm ancak şartlar açık kahve bi yemek odası seti ve kırmızı-siyah oturma grubunu gerektirdi.fotoğraflar aşağıda
bu çekyatların oturma grubu olacak iki tane 3lü iki tane tekli koltuk şeklinde.rengi de siyah üzerinde kırmızı çizgi desenli bi kumaş.

eğer koltukları siyah-kırmızı haliyle kullanırsam koltukların üzerine kırmızı yastıklar dikip ortaya da aşağıdaki kırmızı siyah beyaz üçlü ikea sehpalardan alıcam.
koltukların kumaşı siyah ağırlıklı bu arada.yani biraz da oda çok iç karartabilir diye düşünüyorum.


dediğim gibi ben hep açık renk(hatta köşe koltuklu:() bi oda hayal etmiştim.o yüzden diyorum ki ben bu koltukların üzerine açık kahve ya da vizon keten gibi,denizli dokuması gibi vintage tarzı örtü diktirsem de ikea sehpaların da açık kahve ve beyaz olanlarından mı alsam?
koltukların kolları da koyu kahve bu arada,resimde siyah gibi görünüyo











 normalde bu avize ve abajuru da yatak odamda çok severek kullanıyodum,eğer odayı açık renk yaparsam bunlar da yatak odasında kalmamış oturma odasında kendini göstermiş olur.



ilk defa kendi evim olacak o yüzden biraz hevesliyim anlayacağınız üzere:) bu nedenle istediğim gibi olsun istiyorum.hem zaten ilerde çoluk çocuk da işin içine girince açık renk oda kullanamam,şimdididen hevesimi alayım diyorum:)

ama örtü nasıl olur,koltukların havasını bozar mı ve ne kadara patlar bana onu bilemiyorum:) bu konuda deneyimi olan,evi olan arkadaşlardan fikir istiyorum.kısaca soru şu:

kırmızı siyah oda mı beyaz kahve oda mı?

bi yarım edin memedali beeey ;)

not: anket bölümünden de fikirlerinizi bildirirseniz çok mes'ud olurum;)